JM Slideshow Responsive

Informatie

Informatie

Gymnastiek vereniging Nieuwleusen (GVN) is een actieve vereniging met ongeveer 300 leden van klein tot groot. Doordat GVN een actieve positie in de regio inneemt komen de leden niet alleen uit Nieuwleusen maar ook uit een groot gebied eromheen. GVN is opgericht op 15 juli 1963.

Het doel van GVN is de sportieve belangen van haar leden te behartigen in de gymnastiek en aan de gymnastiek gelieerde sporten ( jazz, aerobics etc.) En om de sportbeoefening van zowel recreatiesport als wedstrijdsport te propageren en te stimuleren.

Buiten de recreatiesport is er een zeer actieve tak van wedstrijdsport. De wedstrijd sport is onderverdeeld in een A en B selectie en de selectie bestaat uit ongeveer 75 turnsters. Er wordt deelgenomen aan zowel regionale als nationale wedstrijden.

GVN is in het bezit van het IK Gymlabel wat een kwaliteitslabel is waarmee GVN zich onderscheid van andere verenigingen. Tevens is GVN aangesloten bij Calibris en daardoor een erkend leerbedrijf. Daardoor zijn er vaak studenten aanwezig van zowel Sport en Bewegen alsmede het CIOS en CALO en ALO.

Ereleden van de vereniging zijn: Jenny Fijlstra, Janny Compagner, Arend Compagner en Anita Vonder.

ikgym_logo_21.jpg
 
email this page