JM Slideshow Responsive

Hiphop

Hiphop

Hiphop dance is een street dance stijl wat gedanst wordt op hiphop muziek. Hiphop dance is onderdeel van de hiphop cultuur, waaronder stijlen als Breaking (Breakdance), Locking en Popping. Deze dansstijl is ontstaan in de jaren zeventig en werd populair door dansgroepen in Amerika.   

Wat hiphop onderscheidt van andere stijlen is dat het van oorsprong 'freestyle' gedanst wordt. De dansers improviseerden of bedachten ter plekke moves of danspassen. Groepen dansers gingen dan de strijd met elkaar aan in zogenaamde freestyle dans competities. Of wat ze ook wel 'battles' noemen. Een wedstrijdje dansen dus tegen elkaar!

‚Äč

Wil je een stapje hoger? Dan kun je terecht bij de wedstrijdgroepen. D.m.v. een auditie wordt er 1x in het jaar gekeken welke jongens en meiden er geschikt zijn voor het team. Vanuit daar wordt er een jaar lang met het zelfde team keihard gewerkt om zoveel mogelijk wedstrijden te winnen en om het zo hoog mogelijke niveau te halen. Heb jij uithoudingsvermogen? Wil jij meer dan alleen dansen? Wil jij gaan voor goud en heb je ervaring? Doe dan auditie! Als je door bent train je 2uur per week, vlak voor de wedstrijden zullen er vaak extra trainingen worden ingezet. Er wordt dus van je verwacht dat je je 100% inzet zodat we het beste resultaat kunnen bereiken.

email this page